16 Haziran 2017 Cuma

Yeni Renault Megane RS

Renault, 2004'te başlayan RS macerasını son gaz ile devam ettiriyor.Geçtiğimiz yıllarda hiç 4 kapılı bir Renault RS modeli ile karşılaşmamıştık fakat Renault bu geleneği bozuyor ve karşımıza 4 kapılı hot-hach sınıfa Megane RS modelini sunuyor.Renault Megane RS sadece 4 kapı versiyonu ile karşımıza çıkacak.


Renault F1 40.yılını Monaco Grand Prix'de kutlarken 40.yaş gününü hediyesiz bırakmıyor ve yeni Megane RS versiyonunu kamuflajlı bir şekilde piste sokuyor.


Bu Renault Megane RS'i diğerlerinden ayıran nokta ilk kez manuel ve çift kavramalı yarı otomatik şanzıman ile piyasa sunulacak.Beygir ve tork konusunda her hangi bir bilgi olmasada 300 küsür beygire çıkılacağı düşünülüyor.


Ayrıca rakibi Ford Focus RS gibi 4 çekerden çekiş bir sisteme sahip olacağı dedikoduları çıksada şuanlık Megane RS önden çekiş olcak gibi duruyor.

Peki rakiplerine yetişebilmeyi başarabilecek mi? Bildiğimiz üzere hot-hach sınıfında çok güçlü otomobiller var.[bknz.Honda Civic Type R , Ford Focus RS , Volkswagen Golf R] Megane RS ile bu otomobilleri dikiz aynasında mı göreceğiz yoksa ön camdan onları mı seyredeceğiz.

Unutmadan yeni Renault Megane RS 12 Eylül'de tanıtılacak ve 2018 in ilk aylarında ise satışına başlanacak.




Bir sonraki yazımda görüşmek üzere




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder