14 Haziran 2017 Çarşamba

Volkswagen Arteon Genel Bakış

Volkswagen,Passat CC modelini üretimden kaldırıp yerine bu segmentte harika bir otomobil üreteciğini haber vermişti.Bu modelin ismi geçtiğimiz aylarda belli oldu karşınızda
                                           VOLKSWAGEN ARTEON















Passat CC yi hepimiz biliyoruz.Volkswagen'in sport sedan olarak satışa çıkardığı geçici isim ile güzel satış rakamlarına ulaşan otomobili.Volkswagen, Passat CC isminden artık bir beklenti görmediğinden yeni ARTEON'u çıkardı.Gelin VW Arteon a birlikte bir göz atalım

Dış tasarım komple değişti.

VW Arteon'un en büyük değişimi dışarda.Gerek gündüz led farları ,stopları, arabanın genel hatları herşeyiyle komple değişti ve artık sport sedan lakabını fazlasıyla haketti.


İç kısımda ahım şahım bir değişim yok.Klasik Volkswagen içi ama farklı kılan detaylar elbet var.


VW Dijital Kokpit gösterge paneli ve bir heads-up ekran mevcut.9.2 inç ekranlı Discover Pro eğlence ekranı koymuşlar.Oldukça etkileyici ve teknolojik duruyor.


İç kısım ferah gözüküyor çok basık bir ortam olduğu düşünmüyorum.Vitesin etrafında piano black detaylar kullanılmış,güzel gözüküyor fakat artık bence piano black modası geçti,farklı kaplamalar kullanılabilirdi.


Bir farklılıkta jantlarda mat siyah çok kollu bir jant tercih edilmiş ve sarı renk ile çok iyi uyum yakalanmış.Buda aracı olması gerektiği gibi spor göstermiş.


Otomobili genel hatları itibariyle çok başarılı buldum fakat Türkiye pazarında ne kadar satılır orası tartışılır.Çünkü Türkiye fiyatları bir hayli pahalı.Fiyat demişken gelin birde Arteon'un Türkiye fiyatlarına göz atalım.

Yeni Arteon 2.0 TDI SCR 150 PS DSG                 |Elegance|278.000 TL
Yeni Arteon 2.0 TDI SCR 240 PS DSG 4Motion   |Elegance|309.000 TL
Yeni Arteon 2.0 TDI SCR 240 PS DSG 4Motion   |R-line    |309.000 TL


VW Arteon uyarlanabilir seyir kontrolü sistemi ile ikinci nesil acil yardım sistemine sahip.
Ayrıca bu sistem sadece ani fren yapmakla kalmıyor,en yakın yan şeride yönlendiriyor.



Ayrıca ek bilgi: Elegance paketinde Alcantara deri döşeme, 8″ multimedya sistemi, 19″ alüminyum jantlar, dinamik viraj aydınlatması ve dijital gösterge paneli standart geliyor. R-Line donanım paketinde ise spor koltuklar, aerodinamik spoyler, trapez dekor egzoz, adaptif şasi kontrolü ve 4MOTION gibi özellikler ekleniyor.[Otopark.com]


Bir sonraki yazımda görüşmek üzere

1 yorum: