18 Şubat 2017 Cumartesi

Doğru Bildiğiniz Ama Yanlış Olan 5 Bilgi

Herkese selamlar bugünkü yazımda halk arasında doğru bilinen fakat yanlış olan bilgileri derledim.

Hepimiz gündelik hayatta pratiklikten yanayız.Her konuda illaki bir kestirme yol düşünüyoruz.
Bugünde Araçlarda yaptığımız pratiklerin aslında bize zarar verdiğini görüceksiniz.


1-Rolantide Vakit geçirmek.
Evet aracımıza bindiğimizde rolantide onlarca dakika geçiriyoruz.Bu Kesinlikle çok yanlış.
Aracımızı çalıştırdan max. 1 dakika sonra hareketlenmeye başlamamız gerekiyor. Bu 1 dakika içinde yağ motoru dolaşıcak.1 dakika bekledikten sonra giderken yüksek vites düşük devirde ilerlememiz gerekiyor.Bu 1 dakika içinde minik minik gaz verebilirsiniz sıkıntı yok ama gidipte deviri 5 bin falan yapmayın.

MAX. 1 Dakika bekleyin.
rolanti ile ilgili görsel sonucu

2-Rolantide Beklememek.
Rolantide beklememek ise dahada kötü.Çünkü arabayı çalıştırırıp direk hareket haline geçtiğimizde yağ motora ulaşmıcak ve buda motorunuza fazlasıyla zarar vericek.
rolanti ile ilgili görsel sonucu

3-Seyir Halinde Vitesi Boşa Almak.
Bu hata olmakla birlikte çok büyük bir risktir arkadaşlar.
Mesela bayır aşağı gidiyoruz vitesi boşa aldığımızda frenleriniz bir iki basmadan sonra boşalıcaktır ve tutmamaya başlıcaktır bunun nedeni ise, fren sistemi doğrudan motora bağlıdır ve negatif basıncı kullanır.Yani şanzımana bağlı olmadığından basıncı düşürüp büyük bir riske girmiş olursunuz
Ve Ayrıca yakıt kullanımında tasarruf sağlamıyor.
vites ile ilgili görsel sonucu

4-Emniyet Kemeri Takmamak.
Sanırım yapabileceğiniz en büyük hatalardan biridir.Kısa mesafe gidecekseniz bile emniyet kemeri takmayı alışkanlık edinin. Çünkü kaza sırasında emniyet kemeriniz takılı değilken airbag çalışmaz.
Emniyet kemeri ikazı sussun diye toka taktığınızda ise airbag çalışır ve bu kesinlikle sizin için daha kötüdür çünkü, o darbeyle siz öne giderken airbag açılıcaktır ve boynunuz kırılabilir. Ölmeseniz bile kalıcı bir felç geçirme ihtimaliniz çok yükselicektir.
emniyet kemeri hayat kurtarır ile ilgili görsel sonucu

5-Park Ettiğinizde Vitesi Boşa almak.
Buda çok sık rastlanan bir yanlış.Bayır aşağı parkettiğiniz aracınızı boşa alırsanız olurda aracın ağırlığı el frenine fazla gelir ve el freni boşalır, araç boşta olduğundan kayar ve kazalar kaçınılmaz olabilir. Bayır aşağı parkettiğiniz aracınızı geri viteste, bayır yukarı parkettiğiniz aracı ise birinci viteste bıraktığınızda rahatlıkla evinize gidebilirsiniz.
el freni boşaldı ile ilgili görsel sonucu


Bir sonraki yazımda görüşmek üzere

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder