10 Eylül 2017 Pazar

TOYOTA C-HR TESTİ YAKINDA..

Neredeyse 1 ayımı geçirdiğim 2017 model Toyota C-HR Testi Çok yakında sizlerle olucaktır.


TEST | Renault Captur 1.5 İnceleme

1 ayı aşkın bir süreden sonra tekrardan merhaba değerli okuyucular.Bugün ki test konuğumuz Renault Kadjar'ın küçük kardeşi olan Renault Captur 1.5. Ayrıca bu otomobili tanıtmamda bana yardımcı olan Sevgili Harun Çelik kardeşime teşekkürlerimi borç bilirim.

1-Panjur,far Tasarımı: Far tasarımını çok farklı bulamadım.Klasik Renault otomobillerinde kullanılan farlar.Bunun bir olumsuz yanı varmı sorusuna herhangi bir olumsuz yonu yok sadece tasarımı etkiliyor diyebilirim.Panjura gelicek olursak farlar ile bitişik olup piano black bir detay kullanılması çok hoş olmuş.Zaten renault son yıllardaki bütün otomobillerinde aynı tasarımı kullanıyor.Ortada bulunan koskocaman Renault logosuda bir hayli farklı.




2-Arka kısım,stop Tasarımı:Klasik Fransız otomobili diye özetleyebiliriz.Fakat farklı kılan detaylar elbette var.Bagajda bulunan krom çita üzerine yazılmış Captur logosu bil hayli güzel duruyor.Ayrıca otomobilin bagajıda en az 377 Litre olup en fazla 1235 Litreye kadar çıkabiliyor.Crossover bir segment için gayet ideal bagaj hacmi.
























Gelelim Kabataslak aracın dış görünümüne.Renault,2011 den sonra neredeyse bütün taşıtlarında aynı tasarım dilini kullanmaya başladı.Binek otomobilden,Van taşıtlarına kadar.Ama Renault bu tasarımını öylece güzel kullanmayı başarıyor ki çoğu arabasında tasarımı hiç bir şekilde insanı sıkmıyor.Renault Captur a geri dönersek,bence arabayı en iyi yansıtan rengi turuncu.Ayrıca siyah tavan rengi ve piano black jantları ile gayet uyumlu olmayı başarıyor.Jant demişken,Renault, Captur modellerine önler 205/60/17,arkalarda ise 205/55/18 lastik ve jant kullanıyor.Captur'da kullanılan 5 kollu piano black jantlar dediğim gibi uyumunu çok güzel sağlıyor.




















İç kısmına gelicek olursak klasik Renault iç mekanı.Siyah konsol ve gri koltuk ve tavan ile iç mekanda hiç sıkılmadan ve bunalmadan yolculuk yapabiliyorsunuz.




Arka yaşam alanına gelicek olursak 2 kişinin rahatça yolculuk yapabildiğini fakat 3.kişinin uzun yolda biraz zorlancağını size garanti edebilirim.


Renault un 7 inçlik dokunmatik navigasyon ekranı ise gayet tepkili ve seri davrandığını söylebilirim.Fakat Telefonunuzu bir müzik uygulamasına bağladığınızda biraz geç tepki veriyor.


Renault'un Megane 3 ile başlattığını kart ile çalıştırma sistemi gayet başarılı ve pratik.


Vites konusuna gelirsek Renault'un 6 ileri çift kavramalı yarı otomatik EDC şanzımanı kullandığını görüyoruz.Otomatik Viteste vites geçişleri inanılmaz mükemmel ve sarsıntısız olduğunu söylebilirim.
Maalesef Manuel de test etme imkanımız olmadığından manuel yorumu yapamayacağım.



Gelelim aracın konforuna sürüş dinamiklerine vs.Renault Captur 1.5 Dci 90HP, 1.2 TCe 120 HP , 0,9 TCe 90Hp motor seçenekleri ile geliyor.Benim test ettiğim otomobil 1.5Dci 90HP.Aslına bakarsanız arabanın konfor ve sürüş dinamikleri bir crossover segmentine göre beklenenleri karşılıyor.Rakibi C-HR Gibi toprak yollarda mıncırlı yollarda olduğu gibi sarsıntısız olmasada yinede eminim kullanıcıyı pişman etmeyecektir.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.Harun Çelik Kardeşime tekrardan teşekkürler :)